Beneficii
Cel mai mare avantaj al său este imaginile sale extrem de bogate. Exemplele includ granule de lemn realiste, model de marmură, efect de piele, plăci realiste și modele rustice de piatră. În gama de tapete autoadezive puteți găsi piese foarte puternice, rezistente la zgârieturi, lucioase.
Un alt mare avantaj este ușurința aplicării. În timp ce tapetele tradiționale necesită dexteritate și suprafață de perete extrem de bune, versiunile autoadezive pot fi lipite chiar și pe pereți sau suprafețe strâmbe. Tapetarea în sine este un proces rapid și ușor.
Un alt mare avantaj este că, în funcție de condițiile meteorologice, tapetul poate fi aplicat chiar și în aer liber. Tapetul autoadeziv poate rezista condițiilor exterioare pentru o medie de 2-3 ani. Dacă reușiți să cumpărați tapet de înaltă calitate, atunci nu există nici un obstacol în calea lipirii acestuia în baie sau bucătărie.
Lipirea
Pentru fluxul de lucru, veți avea nevoie de un snicker, foarfece, riglă, un cuțit special de mistrie din plastic și, bineînțeles, o bandă. Suprafața netedă care urmează să fie tapetată trebuie să fie bine prăfuită și degresată. Eșecul pregătirii va reduce semnificativ durata de viață a tapetului. La tapetarea unei suprafețe netratate, este necesar să se aplice un strat de grund.
Înainte de lipire, este necesar să planificați ce fel de suprafață, cât de mari vor fi necesare bucăți de tapet, benzi. Dacă doriți să tapetați o anumită formă, atunci merită să desenați modelul pe partea din spate cu un creion. În timpul producției, o plasă de linii este vopsită pe această parte, facilitând proiectarea. De-a lungul conturului șablonului finit, tapetul poate fi personalizat foarte simplu, fără deteriorări, cu ajutorul foarfecelor. Ca și în cazul imaginilor de fundal tradiționale, merită să numărați câțiva milimetri suplimentari pentru o potrivire perfectă, care trebuie îndepărtată cu un snicker după lipire.
Atunci când sunt aplicate, se pot forma bule de aer, aspectul cărora poate fi ușor eliminat. Mai întâi, separați doar o mică parte din spatele tapetului, potriviți-l exact pe suprafață, apoi neteziți ușor tapetul de la centru la margini cu cuțitul mistriei. Este posibil să existe încă bule mici, să le străpungă cu grijă cu un ac și să stoarcă aerul între tapet și perete. Tapetul slab aliniat este ușor de fixat, pur și simplu apucați-l și detașați-l de suprafață. Această operațiune nu este fezabilă pentru suprafețele de hârtie!
Înainte de lipirea unei suprafețe neuniforme, ondulate, pentru o potrivire perfectă, tapetul trebuie încălzit cu ajutorul unui uscător de păr. De acum înainte, tot ce rămâne este să se potrivească și să se netezească, cu toate acestea, trebuie să aveți grijă să nu întindeți prea mult tapetul. Ca o problemă, tapetul nu se lipeste la margini. Scoateți o bucată de țesătură și un fier. Așezați cârpa între tapet și fier, întoarceți-l pe acesta din urmă și trageți-l peste suprafața problematică de câteva ori.